HTML

Vérmagyarország

- Vasárnaponként frissítés - -------------------------------------- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a blog. Ezen a blogon egy nap pszeudoaktuális komiko-horrorizmusok jelentek meg, és még ma is ott tenyésznek, hacsak nem.

Utolsó kommentek

  • d.z.: nézd, most nálam is szünet van, mert se erőm, se időm, se motivációm, lesz majd másképp is. Részem... (2008.10.14. 21:43) Jelentkezem.
  • zsu: de hogy érdemben is hozzászóljak... Van az úgy, hogy egy sorozatnak, amit az ember nézett és szere... (2008.10.14. 01:48) Jelentkezem.
  • zsu: Nocsak, nocsak:) Örülök azért. Persze nem annak, hogy nem folytatod, hanem annak, hogy mégis úgy d... (2008.10.14. 01:33) Jelentkezem.
  • d.z.: enyje (2008.09.29. 08:53) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Honie: Hello! Mi történt, hol maradnak azok a frissítések? :o (2008.09.29. 06:07) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Utolsó 20

2008.08.31. 17:28 Garabonciás

Kóan. Ugyan...

A Rémkirály az Élet Nagy Kérdésein filozofálva meríti rettentő Tekintetét a Sötétségbe.

-Áruld el, barátom, Iskarióti, miért gyűlölnek engem az emberek?

És válaszol az Örök Áruló:

- Mert gyilkolod őket. Mert elvetted tőlük a szabadságot.

- Hiszen lett helyük, hogy sokasodjanak, több tér, hogy éljenek. A szabadságért cserébe pedig adtam nekik enni, és fedelet mindenki feje fölé. Miért gyűlölnek mind ennyire, hiszen még csak nem is én vagyok az első…

- Aki előtted megtette, ember volt. Az emberek szörnyetegnek nevezték, és megnyugodtak. Te szörnyeteg vagy, mit kezdhetnének veled? Nevezzenek embernek? Látnak benned valamit magukból, és ez mindennél jobban felháborítja őket. Még ha nyernek is bármit az uralmad alatt, ne várd, hogy valaha is megköszönik. A vért, ami a múltban kiomlott, nem mossa el semmi, csak újabb vér a jövőben.

- Szerencse, hogy én nem vérzek.

- Nem számít.

- Azt hittem, leszámoltak már ezzel a fogat fogért dologgal. Hogy odatartják a másik orcájukat is… Így mondják, nem?

- Bármilyen civilizálttá is lett az emberiség, bármilyen igyekezettel is próbálja átfesteni a családi portrén az állatőrökbe bújt ükapát valaki mássá, akit modernebbnek, következésképp jobbnak gondolnak, a jelenlététől soha nem szabadulnak meg. Darwin, Freud és a többi épp csak emlékeztetők, hogy a megbocsátás, a béke, bármi, aminek köze van az emberi altruizmushoz, csak addig tart, amíg az az ember biztonságban érzi magát: az ellenség a föld alatt, asszonyai szíve alatt az ő magzata – vér az ő véréből.

- Már megint a vérnél vagyunk. Hát végül minden a vérhez vezet vissza?

- Végül minden.

- Úgy érzem, kimaradok valami fontosból. Annyira azért mégsem, hogy ne gyűlölnének…

- Igen…

A csendben a Cheshire Macska félholdvigyora dereng.

- Különösen, miután elvettem tőlük az Internetet!

- …Érzékeny pontjuk, uram.

 

És lőn Sötét, még Feketébb, mint Volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: rémkirály vérmagyarország iskarióti


A bejegyzés trackback címe:

https://garaboncias.blog.hu/api/trackback/id/tr20642236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása