HTML

Vérmagyarország

- Vasárnaponként frissítés - -------------------------------------- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a blog. Ezen a blogon egy nap pszeudoaktuális komiko-horrorizmusok jelentek meg, és még ma is ott tenyésznek, hacsak nem.

Utolsó kommentek

  • d.z.: nézd, most nálam is szünet van, mert se erőm, se időm, se motivációm, lesz majd másképp is. Részem... (2008.10.14. 21:43) Jelentkezem.
  • zsu: de hogy érdemben is hozzászóljak... Van az úgy, hogy egy sorozatnak, amit az ember nézett és szere... (2008.10.14. 01:48) Jelentkezem.
  • zsu: Nocsak, nocsak:) Örülök azért. Persze nem annak, hogy nem folytatod, hanem annak, hogy mégis úgy d... (2008.10.14. 01:33) Jelentkezem.
  • d.z.: enyje (2008.09.29. 08:53) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Honie: Hello! Mi történt, hol maradnak azok a frissítések? :o (2008.09.29. 06:07) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Utolsó 20

2008.03.19. 11:56 Garabonciás

Susogós köpönyegek.

Álmos megropogtatja az ujjait, majd a ponyva felé nyúl. A keze megáll a levegőben, elbizonytalanodik – aztán gyors mozdulattal, ahogy a füleit hegyező szarvas iramodik meg hirtelen, félrerántja a leplet.

Pár percig megint csend, amíg a fiú a raktérbe mereszti tekintetét. A csuklyások sorából valaki tüsszent, itt-ott egy-egy „egészségedre” válaszol rá. Schmidt úrból is öli már ki az orrába fészkelődött páratűpárna az emberkedést…

- Tetragramma a róka jegyében, főnök – szólal meg végre Álmos, és bármit is lát odabent, nem veszi le róla a szemét – Majdnem tri-, elég komolyan össze van szőve… Révülök és feloldom, jó?

- Jól van, csak csináljad. – érkezik a felelet, pattogósan, türelmetlenül.

Schmidt a hang irányába sandít. Most, hogy egy kicsit jobban megnézi, látja, hogy amannak fehér toll is van a nyakában.

- Ti valami bölcsészek vagytok? – vonja össze a szemöldökét, hogy Rózsa Sándor is megirigyelné.

-   Hogy mi?

-   Tudok ám egy kicsit én is latinul…

-    Ahhha.

Álmos kutakodni kezd bő szárú nadrágjában, és egy erszényt, abból pedig egy régi kazettás walkmant vesz elő. Hátracsapja a csuklyát (amire többen az IFA hátulja közelében álldogáló konzervatívok közül felszisszennek), majd felteszi a fejhallgatót. Katt. A fiú, akiről most már elmondhatjuk, hogy szőke hajú, és arcra körülbelül mint a Pál utcai fiúk Nemecsek felé súlyozott átlaga, lehunyja szemét. A fejhallgatóból dob hangját hallaná kiszűrődni, ha valakit érdekelne, és egészen közel sétálna.

- Mi vagyunk a Rikoltó Sólyomfik Népe… - kezd bele a főnöknek nevezett fehértollas, de Schmidt úr közbevág:

- Ti mind?

- Hát… egyelőre. De nem ez a lényeg, szóval… Mi vagyunk a felszabadítók.

- Mint az oroszok?

- Nem… nem mint az oroszok. – sóhajt fel a főnök, és lélegzete szabad, ámde gyorsan oszló pamacsként száll el a nap felé.

Szólj hozzá!

Címkék: mester álmos vérmagyarország


A bejegyzés trackback címe:

https://garaboncias.blog.hu/api/trackback/id/tr51387566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása