HTML

Vérmagyarország

- Vasárnaponként frissítés - -------------------------------------- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a blog. Ezen a blogon egy nap pszeudoaktuális komiko-horrorizmusok jelentek meg, és még ma is ott tenyésznek, hacsak nem.

Utolsó kommentek

  • d.z.: nézd, most nálam is szünet van, mert se erőm, se időm, se motivációm, lesz majd másképp is. Részem... (2008.10.14. 21:43) Jelentkezem.
  • zsu: de hogy érdemben is hozzászóljak... Van az úgy, hogy egy sorozatnak, amit az ember nézett és szere... (2008.10.14. 01:48) Jelentkezem.
  • zsu: Nocsak, nocsak:) Örülök azért. Persze nem annak, hogy nem folytatod, hanem annak, hogy mégis úgy d... (2008.10.14. 01:33) Jelentkezem.
  • d.z.: enyje (2008.09.29. 08:53) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Honie: Hello! Mi történt, hol maradnak azok a frissítések? :o (2008.09.29. 06:07) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Utolsó 20

2008.04.15. 18:06 Garabonciás

Van még remény.

Émelygés tör Álmosra, ahogy benzingőz, út, föld, hús és hideg szaga lövell az orrán át a fejébe. Egy pillanatra úgy érzi magát, mint akit élve eltemettek, azonban mielőtt a pánik megbéníthatná vagy épp kétségbeesetten kaparni kezdene, kinyitja a szemét.

Előtte, a kihajtott ponyva kapuján túl valami alakot lát derengeni az árnyékok mögött. Lélegzete ólomként üli meg a tüdejét. Hűvös van, bár a nap már teljes korongjával a horizont fölé kapaszkodott. Álmos szeretne máshol lenni, de még feladata van. Előrehajol, hogy jobban a teherautó mélyére láthasson; ekkor azonban egy kéz nehezedik a vállára, és ő majdnem hanyatt esik hirtelen fordultában.

- El kell mennünk innen. Azonnal! – suttogja a főnök. – Ne kérdezz semmit.

- Hogyhogy? Mi történt? – Álmost sötét előérzet lepi meg. Kilép az IFA takarásából. Szóra nyitja a száját, de hang nem jön ki rajta.

- Nincs mit tenni, fiam. Megleptek minket, míg nem voltál itt. Egyszer csak… Elragadta valami a lelküket, azt hiszem…

- És…?

- Hogy én? Valahogy szerencsém volt… De most – gyerünk, nincs mit tenni. Nem tudom megmenteni őket. Nem tudtam.

A fiú ködös tekintetét elszakítja valaha volt társairól, és hitetlenkedve néz mesterére. Az összeszorított állkapoccsal és mereven néz vissza rá.

- Mennünk kell. Nem maradhatunk tovább.

- Nem hagyhatjuk itt őket… Csak így, az út mellett.

Schmidt Jenő feje hangosan koppan az aszfalton. Ahogy oldalra dőlve fekszik tehergépkocsija mellett, olyan, mintha csak aludna. Körülötte a Rikoltó Sólyomfik Népe: tömött fekete zsákok, egyik végükön cipős, bakancsos lábakkal.

- Talán közéjük akarsz heveredni te is? Mondom gyere! – a vezér megragadja a fiú karját és megszorítja. – Még nincs vége, hallod? Szükségem van rád. Te vagy az utolsó reménységünk. A fenébe is, még megmutathatjuk neki!

- Én? Én?! Reménységünk?! Miről beszélsz? Végünk van! Nem maradtunk többen, és az is csak idő kérdése, hogy mikor kerülünk mi is földre!

- Amíg élünk, van remény!

- Jah, meg higgy az álmaidban. Meg a barátság mindennél nagyobb erő! Nem is beszélve a szeretetről.

A főnök vállon ragadja Álmost, és csuklyája alól szemei fehéren izzó jégként villannak elő.

- Befejezted?

Hősünk addig forgatja fejét, míg egy utolsó pillantást nem vethet néhai bajtársaira. Szeme sarkában könny gyűlik. Fázik.

-Ők is… oda?

- Mindenki oda kerül, fiam. Nekünk nincs már Menny.

- Ez nem fair…

- Befejezted?

- …Be.

Kemény léptekkel sietnek tova az út mentén. Nem néznek egymásra, nem szólnak egymáshoz, csak az ugyanolyan fekete köpönyeg jelzi, hogy egymáshoz tartoznak.

A mester komor gondolataiba merülve baktat Álmos után.

„Szegény bolondok…” – szökik ki a száján.

Álmos nem hallja.

Szólj hozzá!

Címkék: mester álmos vérmagyarország


A bejegyzés trackback címe:

https://garaboncias.blog.hu/api/trackback/id/tr18426932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása