HTML

Vérmagyarország

- Vasárnaponként frissítés - -------------------------------------- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a blog. Ezen a blogon egy nap pszeudoaktuális komiko-horrorizmusok jelentek meg, és még ma is ott tenyésznek, hacsak nem.

Utolsó kommentek

  • d.z.: nézd, most nálam is szünet van, mert se erőm, se időm, se motivációm, lesz majd másképp is. Részem... (2008.10.14. 21:43) Jelentkezem.
  • zsu: de hogy érdemben is hozzászóljak... Van az úgy, hogy egy sorozatnak, amit az ember nézett és szere... (2008.10.14. 01:48) Jelentkezem.
  • zsu: Nocsak, nocsak:) Örülök azért. Persze nem annak, hogy nem folytatod, hanem annak, hogy mégis úgy d... (2008.10.14. 01:33) Jelentkezem.
  • d.z.: enyje (2008.09.29. 08:53) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Honie: Hello! Mi történt, hol maradnak azok a frissítések? :o (2008.09.29. 06:07) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Utolsó 20

2008.05.19. 18:16 Garabonciás

Hasad a hajnal.

Álmos fekszik a földön, hanyatt, rajta egy szúette, pepita pokróc. Fogait makacsul egymásnak szorítja, mintha attól tartana, hogy a világ bogár képében a szájába mászik, és kénytelen lesz lenyelni. De a világ közönyös. Álmos fekszik, körötte csend… És néma tartomány. Hajnal van megint, ugyanolyan fázós, akár a tegnapi volt. A hasára rajzolt medve oktogram jóleső melege tűnőben van.

- Jó reggelt. – szólal meg a főnök egy kicsit odább.

Az első énekesek az erdőben csiripelni kezdenek. Álmos tekintetét a lombkorona résein át meg átvonuló felhőkre szegezi, és nem válaszol.

- Menjünk… - a főnök felkászálódik, és megrázza magát.

- Több milliárd ember él odakint.

A mester Álmos felé fordul.

- Mi közünk ahhoz?

- Kizárt, hogy ennyi ember mind olyan különböző legyen. Nem hiszem, hogy mind egyéniségek lennénk. Biztos vannak odakint emberek, akik pont olyanok, mint mi.

- Na és?

- Miért menjünk tovább? Ki nyer vele? A világ odakint biztonságban van. A Montgomery-fal megvédi őket. A világot mentjük meg? Nincs ránk szükségük, már nincsenek veszélyben. Magunkat? Alig maradtunk! Esélyünk sincs. Senkik vagyunk. A barátaink mind meghaltak tegnap, és senki sem tud róla. Az életük, a haláluk… nem jelent semmit. Kiért küzdünk még? Miért?

- Azért, mert ez a helyes.

- Ki mondja?

- A szíved mondja. Nem hallod?

- Nem.

- Hülyeség. Tudod, mikor vesznek kárba a tegnap elveszett életek? Csak ha hagyod. Amíg egyvalaki is él közülünk, aki képes járni, dolgozni, addig a halottak terhét a vállára veheti, és továbbmehet az úton.

- De aki meghalt, azt nem hozza már vissza semmi.

- Ilyen az élet, Álmos.

- Ez nem érv.

- Igazad van, ez nem az. De ha már úgyis fel akarod adni, megdögölhetnénk harc közben is. Milyen más lenne, mint egy veremben reszketve, kutyaként, nem?

- Nem győztél meg…

Álmos leveti magáról a pokrócot, felkel, és összehajtogatja, majd a zsákjába teszi. Felöltözik, a csuklyát a szemébe húzza. A főnök készen várja. Álmos felsóhajt.

- Mi a terv?

- Megszerezzük a Szent Jobbot.

- Ó.

Álmos mondana még valamit, de azon kapja magát, hogy nem talál szavakat (sem több szóból álló kifejezést), továbbá hogy a világ bogár képében nagyonis megtalálta nyitva felejtett száját. A fiú kénytelen-kelletlen nyel.

Szólj hozzá!

Címkék: mester álmos vérmagyarország


A bejegyzés trackback címe:

https://garaboncias.blog.hu/api/trackback/id/tr91477248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása