HTML

Vérmagyarország

- Vasárnaponként frissítés - -------------------------------------- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a blog. Ezen a blogon egy nap pszeudoaktuális komiko-horrorizmusok jelentek meg, és még ma is ott tenyésznek, hacsak nem.

Utolsó kommentek

  • d.z.: nézd, most nálam is szünet van, mert se erőm, se időm, se motivációm, lesz majd másképp is. Részem... (2008.10.14. 21:43) Jelentkezem.
  • zsu: de hogy érdemben is hozzászóljak... Van az úgy, hogy egy sorozatnak, amit az ember nézett és szere... (2008.10.14. 01:48) Jelentkezem.
  • zsu: Nocsak, nocsak:) Örülök azért. Persze nem annak, hogy nem folytatod, hanem annak, hogy mégis úgy d... (2008.10.14. 01:33) Jelentkezem.
  • d.z.: enyje (2008.09.29. 08:53) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Honie: Hello! Mi történt, hol maradnak azok a frissítések? :o (2008.09.29. 06:07) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Utolsó 20

2008.06.15. 01:26 Garabonciás

Keresztutak.

Az út, amin haladnak, valamikor túraösvény lehetett, vagy csak a vonalát keresztezhették egynek néhányszor - mindenesetre időről időre zöld keresztes festéssel megjelölt fákba botlottak. Egy ideje már hajnal volt. Álmos egykedvűen néz vissza a komor törzsek oszlopai közül minden bizonnyal őt figyelő napra, majd egy másodperccel később idegesen rántja félre a fejét, hogy még éppen kikerüljön egy szállingó pókhálófoszlányt.

- A fenébe, nem kelthetnél fel egyszer a változatosság kedvéért délben? – fakad ki – Alig látni valamit, mi meg csak botorkálunk itt a sűrű sötét erdőben…

- Te. – érkezik a felelet néhány méterrel előbbről, ahol a főnök épp fellép egy kidőlt fa korhadó törzsére.

- Mi?

- Te botorkálsz.

Álmos kevés vívódás után lemond a bújkáló pók egyébként is megtépázott hálójának teljes tönkretételéről, és valamivel jobban kilépve a mester nyomába szegődik. A gazdag, vadszagú levegő kitölti a tüdejét és hűvös patakként szalad végig ereiben.

- Ugye jó? Valami ilyesmivel kellene mindig eltelnie egy igazi sámánnak. – szólal meg a másik, amikor Álmos felzárkózik mellé. A fiú a csuklya örökös sötétjébe kémlelve megpróbálja kitalálni, hogy a mester vajon csak ugratja-e, vagy komolyan gondolja, amit mond. De mint annyiszor, ebben most sem jár szerencsével.

- Amikor épp nem elhullott állatok szellemeit törjük kerékbe mágikus szigillumokon, hogy a megfelelő hatást facsarjuk ki belőlük, úgy érted?

- Nincs érzéked a romantikához, fiú.

- Közel és távol semmi romantikus nincs a helyzetünkben. Ha már itt tartunk, kezd elegem lenni belőled, meg ebből az egészből. Mióta a többiek- a többieket otthagytuk…

- Azt hittem, ezen már túlléptünk.

- Hogyan?! Ha nem tudnád, az ilyesmi időbe—

- Nincs időnk.

- …Normális emberek legalább egy-két szót váltanak egymással ilyenkor. Normális emberekkel ilyen meg sem történik! De te csak azt hajtogatod, hogy „nincs időnk, nincs időnk”, és vonszolsz magad után, mint egy madzagra kötött kisautót!

A főnök olyan hirtelen fordul hátra, hogy Álmos épp csak nem gyalogol belé.

- Mit vársz tőlem, paskoljam meg a hátad? Ki akarod sírni magad a vállamon? Nőj már fel! Erre… nincs időnk.

- Én csak… A francba már, nem tudnál néha ember lenni egy kicsit?

Mint két farkas területeik határán, fagy egymásba két tekintet. Végül (a másik tisztességtelen előnye miatt), Álmosé oldódik fel előbb.

- Azt a rohadt csuklyát is levehetnéd néha.

- Nekem így tetszik.

A főnök visszafordul az eredeti útirány felé, majd mintha mi sem történt volna, felveszi előbbi tempóját és tapossa tovább az utat. Álmos… bosszankodva utána. Valamiben vereséget szenvedett, de nem tudja pontosan, miben, és ha így volt, mi volt a tét? Mit veszített? Lassan minden ködbe burkolódzik, és bár ez a köd belőle csapódik ki, mégis a főnök az, aki hagyja elveszni odabent.

- És a Jobb?

- A Szent Jobb? Mi van vele?

- Hogyhogy mi van vele? Még nem mondtad el, mire kell.

- Nem kérdezted. Gondoltam tudod.

- Komolyan—

A főnök megtorpan és „megállj”-t int Álmosnak is. Az erdőt nem sokkal előttük betonút szakítja meg, a betonúton pedig kisebb csoport halad el. Nyolc eleven, hófehér láng. Meglehetősen hamisan énekelnek.

6 komment

Címkék: mester álmos vérmagyarország


A bejegyzés trackback címe:

https://garaboncias.blog.hu/api/trackback/id/tr15520811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.15. 16:30:03

Továbbra is gratulálok. Most láttam amúgy, hogy az aranyhaj-téma téged is kiakasztott. Oltsad csak, lassan hobbivá válik ez is. Bár kicsit egyoldalú a dolog, mert az alapproblémát huszadszorra se érti meg. :)

Garabonciás 2008.06.15. 17:09:15

Köszönöm. :)
Aranyhajról meg: gondoltam egyszer leírom neki, hogy szerintem mi a probléma vele, de ha csak annyit érni el nála, mintha egy kőfalhoz beszélnék, akkor inkább nem foglalkozom vele. Néha előfordulhat, persze, hogy ismétlem magam, de szándékosan nem szeretnék ilyenbe belemenni - márpedig vele nem lehet normálisan beszélni, mert ugyanazt hajtogatja, és ezzel az embert is ugyanerre kényszeríti. Csak felhergelném magam.

Miwa 2008.06.20. 13:17:57

Hali!! Nagyon tetszik a történet :D Csak igy tovább!!

Garabonciás 2008.06.20. 14:40:38

Köszönöm! :) Gyere máskor is! Igaz, hogy csak vasárnaponként teszek fel új részt, de néha felkerül egy-egy apró extra hétközben, ha épp jó kedvemben vagyok. :))

Honie 2008.06.22. 15:30:16

Vasárnap van, hol az újabb rész? 0:)

Garabonciás 2008.06.22. 19:16:41

Megvan az új rész. De azt persze nem vette észre senki, hogy véletlenül eggyel nagyobbra növeltem a Fáklyások létszámát ebben a posztban. Az előzőben még csak nyolcan voltak, itt már kilencen lettek. :D De már javítottam, szóval most következetesen nyolcan vannak. :)
süti beállítások módosítása