HTML

Vérmagyarország

- Vasárnaponként frissítés - -------------------------------------- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a blog. Ezen a blogon egy nap pszeudoaktuális komiko-horrorizmusok jelentek meg, és még ma is ott tenyésznek, hacsak nem.

Utolsó kommentek

  • d.z.: nézd, most nálam is szünet van, mert se erőm, se időm, se motivációm, lesz majd másképp is. Részem... (2008.10.14. 21:43) Jelentkezem.
  • zsu: de hogy érdemben is hozzászóljak... Van az úgy, hogy egy sorozatnak, amit az ember nézett és szere... (2008.10.14. 01:48) Jelentkezem.
  • zsu: Nocsak, nocsak:) Örülök azért. Persze nem annak, hogy nem folytatod, hanem annak, hogy mégis úgy d... (2008.10.14. 01:33) Jelentkezem.
  • d.z.: enyje (2008.09.29. 08:53) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Honie: Hello! Mi történt, hol maradnak azok a frissítések? :o (2008.09.29. 06:07) (Lulu) Meglepetés, megmenekülés
  • Utolsó 20

2008.08.11. 16:11 Garabonciás

A kegyelemről.

 

Kata és Tamás éhesen és elveszve baktat a szombathelyi utcákon. Helyzetük kissé Jancsiéra és Juliskáéra emlékeztet, a különbség csupán annyi, hogy mézeskalács-házikót aligha van reményük találni. Ami pedig a boszorkányt illeti, ő valószínűleg régesrég önként magára zárta már a kemence ajtaját a mi mesénkben.

Az utcanévtáblákat sem figyelik, a nevek nem nyújtanak semmi segítséget a tájékozódáshoz. Minden kétségbeejtő körülmény dacára a fiú és a lány a Gondviselés tenyerébe helyezi életét, abban bízva, hogy a Mesélő ritkán hagyja cserben Meséjének kedves alakjait. Végül mindig minden jóra fordul. Csakhogy van úgy, hogy a Mese még tovább nyúlik, mint amennyit a kavargó köd a horizonton látni enged, és hirtelen bizonytalanná válik, hogy a Sors vajon csak próbára tesz-e, vagy egyszeriben pótolható mellékszereplőkké válunk a történetben, amit a sajátunknak hittünk.

Katát és Tamást is ugyanezek a kérdések gyötrik, és Fortuna nem látszik mosolygós arcát mutatni feléjük. A szürke lakótelep, ahová jutottak, a kapualjban döglődő koktélkutya, ami mellett elsétálnak, a romlás szaga, amit felver az eső…

De ma könyörületes leszek a két fiatallal. Berregés és egy elektromos zár kattanása, bár önmagukban nem a fülnek legédesebb hangok, Katában és Tamásban mégis valami jóleső, meleg érzést támasztanak egy pillanat alatt. És mivel mindketten eleget áztak már az esőben, mintsem hogy elúszni hagynák akár a legvékonyabb szalmaszálat, amit a Szerencse eléjük vet ebben a sötét időben, ezért a második emeleti ablakban megjelenő szőke fejhez tartozó Léna Magda már csak kettejük hűlt helyének kiálthatná le: „Gyertek fel! Van forró tea!”

3 komment

Címkék: kata tamás vérmagyarország léna magda


A bejegyzés trackback címe:

https://garaboncias.blog.hu/api/trackback/id/tr54610902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Honie 2008.08.12. 08:24:57

Nocsak-nocsak, ki jelent meg.. :)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.08.12. 11:42:20

"Csakhogy van úgy, hogy a Mese még tovább nyúlik, mint amennyit a kavargó köd a horizonton látni enged, és hirtelen bizonytalanná válik, hogy a Sors vajon csak próbára tesz-e, vagy egyszeriben pótolható mellékszereplőkké válunk a történetben, amit a sajátunknak hittünk."

ez ott volt

Garabonciás 2008.08.22. 11:11:51

Honie:
Tudtam volna kihagyni, miután annyit nyaggattál miatta? :p

d.z.:
Köszönöm! Ez a poszt egy kicsit olyanra sikerült, amiben én többet szereplek, mint a szereplők...
süti beállítások módosítása